Lange Dreef 117, 2285 KB Rijswijk

  06-42707002

Voor hoogsensitieve / hooggevoelige vrouwen die moe zijn en last hebben van hun gevoeligheid

 

HSP-vrouwen stellen zich vaak dienstbaar op en hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Wat ze missen zijn de vaardigheden, en de kennis om hun gevoeligheid en hun kwaliteiten zodanig in te zetten dat zij zichzelf in balans kunnen houden, zodat zij energie overhouden voor de dingen die ze leuk vinden en kunnen genieten van hun unieke zelf!  

Herken jij jezelf in één of meer van de volgende situaties?  

   Je staat altijd voor iedereen klaar, zowel thuis als op je werk. Je cijfert jezelf weg of je past je altijd aan anderen. Het maakt je moe en je houdt totaal geen tijd en energie meer over voor jezelf.

√   Drukte, harde geluiden, fel licht, andermans stemmingen… daar word je onrustig en geïrriteerd van. Drukke winkelstraten, rumoerige feestjes en luidruchtige festivals vermijd je het liefst. Eigenlijk heb je ook liever niet dat  vriendjes van jouw kinderen komen spelen omdat het dan nog drukker in huis is. Je voelt je hier natuurlijk schuldig over...want je kunt hen natuurlijk het beste!

√   Op je werk of bij school merk je als je bijvoorbeeld met iemand staat te praten dat je negatieve gevoelens van een ander overneemt. Je hebt het gevoel dat alles bij je binnenkomt. Het put je uit!

√   Je hebt moeite met deadlines en prestatiedruk. Je raakt hierdoor gespannen en gestrest en je bent bang om fouten te maken. Tevens kan je door de spanning en hectiek niet concentreren. Je neemt werk mee naar huis. Je krijgt hierdoor last van lichamelijke klachten zoals hoofdpijn en spanning in nek/schouders.

√    Alles wat je doet, wil je ook zo goed mogelijk doen, het liefst perfect. Je wilt een lieve gezellige moeder zijn, een aantrekkelijke vrouw een ook nog eens een goede werknemer. Je wilt het huis lekker opgeruimd houden, leuke        dingen ondernemen met vrienden, regelmatig sporten. Hebt allerlei plannen maar niks lukt, je legt de lat continu heel hoog.

   Je hebt moeite om ‘nee’ zeggen of je mening te geven, bang om anderen mensen te kwetsen of dat mensen jou niet meer leuk of aardig meer vinden. Je denkt na over wat anderen van jou denken. Je bent bang of iets fout te doen. Dit alles maakt je onzeker.

   Gebeurtenissen op het nieuws, zielige verhalen, films maar ook plotselinge veranderingen op het werk maken je emotioneel. Je schaamt je hiervoor en je vindt het lastig om hiermee op te gaan.

   Je zit alles te overdenken en ’s nachts slaap je onrustig of ligt wakker door het piekeren. Dit beïnvloed je humeur en concentratie op het werk. Je voelt je gestrest en de spanning slaat op je nek, schouders of rug. Ook hoofdpijn is jou niet geheel onbekend.

   Je voelt je onbegrepen en anders. Je hebt de neiging om je af te zonderen. Dat maakt dat je soms alleen of eenzaam voelt.

 

Dit alles geeft je dagelijks stress en het kost zoveel energie dat je oververmoeid raakt.

 

Wist je dat één op de zeven mensen in Nederland last heeft van werkstress. Dat blijkt uit cijfers van Onderzoeksinstituut TNO en het Centraal Bureau voor de Statistiek. Dit aantal is waarschijnlijk onder HSP’ers nog een stuk hoger.

Door de combinatie van hoge werkdruk, belasting van het privéleven en persoonlijke eigenschappen kunnen er stressklachten ontstaan.

Veel mensen denken dat een burn-out iets is voor zwakke mensen. Dat is absoluut niet het geval. Juist mensen die een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben, hard werken, voor iedereen klaarstaan en de lat voor zichzelf hoog leggen, hebben kans op een burn-out. Deze eigenschappen komen juist bij hsp’ers veel voor.

Het krijgen van een burn-out bij hooggevoelige mensen wordt nog eens extra versterkt doordat zij een gevoeliger zenuwstelsel hebben. Zij zijn gevoelig voor indrukken en kunnen subtiele nuances waarnemen. Elke moment doen we indrukken via onze zintuigen, horen, zien, ruiken, proeven en voelen op. Bij een HSP’ers is dat intenser dan bij de niet-hsp’ers. Door overstimulatie die wordt veroorzaakt door o.a. interne en externe prikkels en te weinig ontlading door ontspanning en rust kan een burn-out ontstaan.

Wat is een burn-out?
Burn-out wordt gezien als een uitputtingsreactie van lichaam en geest ten gevolge van langdurige stress. Normale handelingen zoals een boek lezen, een boodschap doen of op visite gaan lukt dan niet meer. Mensen met een burn-out twijfelen aan hun kwaliteiten. Heeft iemand een burn-out, dan kan het maanden of zelfs jaren duren voordat hij of zij weer is hersteld.

Vaak ontwikkelen zich rond je 30e of soms al eerder burn-outklachten met als gevolg dat je dan thuis komt te zitten waardoor je inkomen ook vermindert.Het ergste is vaak dat je dan heel schuldig voelt naar je werk, familie en vrienden. Het liefst wil je zijn zoals anderen. En wil je zo snel mogelijk weer aan de slag met als gevolg dat je gaat vechten tegen jezelf waardoor de burn-out, of liever gezegd het herstel van de burn-out nog langer duurt!!! 

Voorkomen is dan ook beter dan genezen.

 

Wil jij graag voorkomen dat je overspannen raakt of zelfs in een burn-out terecht komt?

Dan raad ik je de Training HSP & Energiebalans aan!

 

 

Voor wie zijn mijn programma’s geschikt?

Mensen die succesvol een programma zijn ingestapt voldoen aan de volgende kenmerken:

√    Ze zijn gevoelig en intuïtief
√    Ze zijn creatief ingesteld
√    Ze hebben affiniteit met spiritualiteit
√    Ze willen energiek en krachtig zijn
√    Ze willen zich innerlijk rustig en ontspannen voelen
√    Ze willen makkelijker in het leven staan en in balans blijven
√    Ze willen graag genieten en gelukkig zijn met zichzelf
√    Ze staan open om te leren en zijn bereid om naar zichzelf te kijken
√    Ze zijn bereid om te investeren in zichzelf

 

Wil jij met meer vitaliteit? Zodat je kunt genieten van o.a. je gezin, hobby's en je werk?

Laat mij je helpen om op een intuïtieve en doeltreffende manier het beste uit jezelf te halen. 

Adres gegevens

De HSP-Coach
Lange Dreef 117
2285 KB Rijswijk (ZH) 
+31 06 42707002
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 logo hs.nu grey text

Bedrijfs gegevens

De HSP-Coach
KvK 52029131
BTW NL174964778B01
INGBANK NV
NL79INGB0006001055